Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2012. július 18., szerda

Christina Dodd - Prescott nővérek trilógia

A sorozat kötetei:
Christina Dodd: A lelkész lánya
Christina Dodd: Majdnem szerelem
Christina Dodd: Közel hozzád

  

 A lelkész lánya: "Amikor Hope Prescott szülei eltűntek, a lány gondtalan élete örökre semmivé foszlott. Őt és három testvérét az ország különböző árvaházaiba küldték. Most, hét évvel később, még mindig utánuk kutat. Egy telefonos üzenetközvetítő szolgálatnál dolgozik, és úgy gondoskodik   ügyfeleiről, mintha a családtagjai lennének. Amikor egy gazdag üzletember, Zachariah Givens jelentkezik, és Hope szolgálatait igényli, a lány azt hiszi, egy inassal van dolga. Zacket, akinek elege van abból, hogy mindenki a pénze miatt hízeleg neki és kényezteti, lenyűgözi a lány őszintesége és nyíltsága - nem beszélve szexis hangjáról -, ezért nem siet tisztázni a helyzetet. Miközben barátságuk szerelemmé forrósodik, Zack elhatározza, megszerzi a lányt, még ha ez az elképzelhetetlent - a házasságot jelenti is. Mikor azonban Hope rájön a férfi csalására, Zack tudja, kénytelen lesz megoldani a rejtélyt, amely Hope múltját kísérti, mert csak ezzel győzheti meg a lányt, hogy sorsuk és jövőjük összefonódott. "


Már az elején megutáltam a felnőtteket, akik a gyerekeket is hibáztatták, és szét is szakították a családot. Tetszett Hope temperamentuma, segítőkészsége, elhatározása, harca. Zack-nek az első pár oldalon bevertem volna az orrát , mert bunkó volt másokkal, és mert hazudott Hope-nak a kilétét illetően, viszont utána megkedveltem. Alapjában véve szeretni való karakterekkel bővelkedett a történet. 

Pontozás: 10/8





Majdnem szerelem: "A Prescott nővérek szülei eltűntek, a kislányok pedig hárman három különböző nevelőotthonba kerültek. Az időközben független fiatal nővé cseperedett Pepper, a középső lány lázadó, ösztönös természetének köszönheti, hogy átvészelte a nehéz időket.
 Amikor egy lövöldözés   tanúja és egy sötét titok tudója lesz, menekülnie kell: az életéért küzd. Az egyetlen olyan helyen rejtőzik el, amit valaha is otthonának nevezett. Megdöbbenve tapasztalja, hogy régi nagy szerelme, Dan Graham az eldugott hegyi farmon él. Pepper úgy gondolja, hogy Dan, a csatában edzett egykori terroristaelhárító már nincs rá akkora hatással, mint annak idején: nem bízná rá a titkait, az életét, a szerelmét. Ám rendszerint a hosszan tartó vágy válik igazán mély, érzéki szenvedéllyé. Náluk sincs másként... A nő ráébred, hogy csak úgy kaphatja vissza az életét, ha összeköti a titokzatos harcoséval, aki minden rezdülésével segíteni szeretne neki - kettejük közös boldogságáért. "

Élvezhető történet volt és kedvelhető szereplők, de néha jól megrángattam volna Dan-t is, meg Peppert is. Néha olyan ostobák voltak, hogy az már fájt… Két makacs öszvér. De ettől függetlenül jó olvasmány, viszont az első rész szereplői valamelyest jobban tetszettek. Ennél a könyvnél azonban valahogy a cselekmény volt valamivel izgalmasabb. 

Pontozás: 10/7,5


Közel hozzád : "Caitlin Prescott kisbaba volt, amikor a szülei eltűntek. Egy jómódú texasi család fogadta örökbe, és a neve Kate Montgomery lett. Úgy nőtt fel, hogy semmiféle emléke nem volt a szüleiről, két nővéréről és bátyjáról, akik kutattak utána, próbálva jóvátenni egy szörnyű tévedést,  ami huszonkét évvel korábban, egy texasi kisvárosban történt. Ambiciózus fiatal riporterként Kate rájön, hogy nem sokkal álmai állásának elfoglalása után egy austini tv-állomásnál, valaki követni kezdi. Miért próbálja meg egy autó elütni? Ki akarja őt megölni? Bizonytalan helyzetét érdekes történetté változtatva felfogad egy testőrt, aki követi a férfit. Azonban nem számol Teague Ramos hűvös, pengeéles erejével, és a kettejük között sistergő vonzalommal. Amikor Teague összekapcsolja egy austini előkelőség halálát Kate gyermekkorának megválaszolatlan kérdéseivel, Kate azon kapja magát, hogy múltjának veszélyes ajtajait nyitogatja, és a hajszában, csak rejtélyes testőre vigyáz rá."


Izgalmas volt, érdekes, cselekmény dús, jó szereplők, jó helyszínek, fordulatok. 
Teague számomra egy külön állatfaj volt.. Nem mondom, hogy nem volt kedvelhető karakter, de néha igencsak odasóztam volna neki. Kate jópofa csaj volt, tetszett a stílusa. 
Kedvenc mellékszereplőm ebben is Zack inasa, Griswald volt. Hihetetlen jópofa az öregúr. :D 

Pontozás : 10/9

Összességében egy nagyon jó trilógia, ami kikapcsolja az embert. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése