Idézet

"Olvasd, nézd, hallgasd azt, amire a szervezeted vágyik, meglátod, minden hangulatodra, állapotodra találsz műfajt, s azon belül keresd azt a darabot, amelynek színvonala megüti a mértékedet." /Vavyan Fable/

"A jó könyv mindig megtalálta, ma is megtalálja azokat, akiknek íródott." /Vavyan Fable/

2018. május 22., kedd

Cecelia Ahern az ünnepi könyvhéten!

Minden szépet és jót mindenkinek! 

Gondolom már sokan várjátok, hogy elkezdődjön a 89. ünnepi könyvhét. Őszintén szólva én is így vagyok, bár legnagyobb sajnálatomra jelenleg úgy tűnik, kimaradok a "muriból". Pedig nagyszerű programok lesznek idén is, ráadásul Magyarországra látogat az egyik kedvenc szerzőm, akinek a könyvhéten lesz kapható először a legújabb könyve, a Lantmadár, az Athenaeum kiadó standjánál. 

Ki az a világhírű írónő, akivel júniusban személyesen is találkozhatunk Magyarországon? 

Cecelia Ahern az egyik legnépszerűbb, ír származású, kortárs regényíró. 1981. szeptember 30-án született Dublinban. Mielőtt nekivágott az írásnak és a filmrendezésnek, újságírásból diplomát szerzett. Jelenleg férjével (David Keoghan) és gyermekeivel (lányával, Robinnal és Sonny nevű fiával) Dublin északi részén élnek.
Az írónő huszonhárom éves korában írta meg P.S. I Love You című első regényét, ami tizenkilenc hétig vezette az eladási listákat Írországban. Az Utóirat: Szeretlek azonnal tarolt mind a külföldi, mind pedig a hazai piacon, negyvenhét országban adták el. Meg is filmesítették 2007-ben, s ebben a filmben olyan filmcsillagokat vonultattak fel, mint Gerard Butler, Hilary Swank, Lisa Kudrow, Kathy Bates, Harry Connick Jr, Gina Gershon és Jeffrey Dean Morgan.

A karrier szempontjából viszont ez csak a kezdet volt. A második, Ahol a szivárvány véget ér (Where Rainbows End) című könyve is nemzetközi bestseller lett, majd 2014-ben megfilmesítették, a két főszerepet pedig Lily Collins és Sam Claflin játszotta.


Cecelia könyvei több mint 40 országban, 25 millió példányban keltek el világszerte.  
Lenyűgöz és inspirál az emberi természet, az, hogy bármennyire is reménytelen a helyzetünk, megvan ahhoz a bátorságunk és erőnk, hogy mindig felálljunk a padlóról. Saját történeteink legnagyobb harcosai mi magunk vagyunk.Cecelia Ahern

Legújabb regénye, a Lantmadár június 1-jén jelenik meg, és a 89. Ünnepi Könyvhéten lesz először megvásárolható. Cecelia Ahernnel június 7-én 17 órától a Vörösmarty téren, a Nagyszínpadon Balázsy Panna beszélget majd, az írónő 18 órától dedikál a Dedikálószigetnél. a Vörösmarty szobor mellett.


Nagyon-nagyon szeretném dedikáltatni vele a Vétkest és A tökéletest. Igazság szerint minden nálam lévő könyvet dedikáltatnék, de maximum három könyv lehetséges egy embernél, úgyhogy nekem ez a kettő lenne a legfontosabb, harmadiknak meg elvinném az Utóirat: Szeretlek címűt, mert az volt az első szerzeményem tőle és azonnal szerelem lett. 

A Cecilia Ahern "rajongóknak" a kiadó létrehozott egy csoportot is a facebook-on, ahol rengeteg érdekes információt találhattok, ráadásul van olyan, amiről ott értesülhetsz először. Természetesen én már tag vagyok. :) 

Facebook-os esemény a jeles alkalomhoz: Cecelia Ahern Magyarországra látogat

Eddig több mint 80 ember jelezte az eseménynél részvételi szándékát, és 333 érdeklődő van jelenleg. Nagyon jó programnak ígérkezik. 


Ha van kedvetek, csatlakozzatok az eseményhez, illetve látogassatok el a Vörösmarty térre, garantáltan jól fogtok szórakozni! :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése